Zapiekanka owocowa

0 (0 ocen)

  • 50 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Szybkie danie zarówno na kolację jak i deser. Idealnie nadaje się również jako przekąska do szkoły.

  • 50 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Około 1kg owoców np. Banany,jabłka, brzoskwinie
    2 szklanki płatków owsianych
    1 szklanka mąki z pełnego przemiału
    Pół szklanki posiekanych orzechów
    Po 1/4 szklanki oleju, wody i miodu
    Szczypta soli
    2 łyżeczki cukru waniliowego.
    Łyżka masła do wysmarowania formy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zapiekanki

Zapiekanka owocowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wodę, olej, miód, wanilię i sól blendujemy. Następnie dodajemy pozostałe składniki. Pokrojone owoce układamy w naczyniu żaroodpornym, lekko wysmarowanym masłem. Owoce zasypujemy wcześniej przygotowaną mieszanką. Lekko ugniatamy i pieczemy w 180 stopniach około 40 minut

Porady

Do dania możemy użyć dowolnych owoców świeżych, mrożonych lub odcedzonych z kompotu

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować