Szybkie danie zarówno na kolację jak i deser. Idealnie nadaje się również jako przekąska do szkoły.
50 min
Dla 6 osób
Łatwy
Składniki:
Około 1kg owoców np. Banany,jabłka, brzoskwinie
2 szklanki płatków owsianych
1 szklanka mąki z pełnego przemiału
Pół szklanki posiekanych orzechów
Po 1/4 szklanki oleju, wody i miodu
Szczypta soli
2 łyżeczki cukru waniliowego.
Łyżka masła do wysmarowania formy
Zapiekanka owocowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wodę, olej, miód, wanilię i sól blendujemy. Następnie dodajemy pozostałe składniki. Pokrojone owoce układamy w naczyniu żaroodpornym, lekko wysmarowanym masłem. Owoce zasypujemy wcześniej przygotowaną mieszanką. Lekko ugniatamy i pieczemy w 180 stopniach około 40 minut
Porady
Do dania możemy użyć dowolnych owoców świeżych, mrożonych lub odcedzonych z kompotu
Komentarze