Piżmowe kotlety

4.59 (17 ocen)

  • 25 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Ten pomysł wymyśliłam dla mojej córki.Lubi wesołe dania,bardzo jej smakowały kotleciki mielone z dynią.

  • 25 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 plastry dyni piżmowej
    250 g mięsa mielonego
    cebula
    oliwa z oliwek
    2 ziemniaki ugotowane
    kawałek papryki
    rzodkiewka
    1 jajko
    3 łyżki kaszy mannej
    mała czerwona cebula
    sól,pieprz
    natka pietruszki
Wystaw ocenę:

4.59 (17 ocen)

Piżmowe kotlety - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Dynię skrapiam oliwą i piekę w piekarniku ok 30 minut w 160 stopniach.Cebulę obieram,siekam i podsmażam na oliwie na rozgrzanej patelni.Do miski wkładam mięso mielone, podsmażoną cebulę, wbijam jajka, doprawiam 2 łyżeczkami soli i 1/2 łyżeczki pieprzu. Dodaję 3 łyżki kaszy mannej i dokładnie mieszam dłonią, wyrabiając mięso, aż stanie się kleiste. Plastry dyni wyjmuje i faszeruję je mięsem mielonym. Smażę na patelni z każdej strony po 6 minut.Ziemniaki kroję w plastry.Ozdabiam jak na zdjęciu.Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować