Soczyste kotlety mielone ze śmietaną

4.48 (182 ocen)

  • 30 min

Cały sekret soczystości tych kotletów tkwi w dodaniu kwaśnej śmietany.

  • 30 min

Składniki:


  • 0,5 kg mielonej łopatki
    0,25 kg mielonej szynki
    1cebula
    1 bułka mamoczona w mleku
    1jajko
    2 łyżki kwaśnej śmietany 18%
    kminek mielony, sól, pieprz świeżo zmielony

    Dodatkowo:

    olej do smażenia
    bułka tarta
Wystaw ocenę:

4.48 (182 ocen)

Soczyste kotlety mielone ze śmietaną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. ebulę kroimy w drobną kostkę i szklimy na oleju.Bułkę przekładamy do sitka i wyciskamy z mleka. Wszystkie składniki razem mieszamy i wrabiamy ręką. Formułujemy kotlety i panierujemy w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso mielone Mięso Wieprzowina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Mielenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować