Wytrawna owsianka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Fasolkę szparagową gotujemy w osolonej wodzie aż będzie miękka.
2.Płatki owsiane prażymy na suchej patelni. Następnie przekładamy do garnka, zalewamy bulionem warzywnym, dodajemy sól i pieprz i gotujemy około 8 minut.
3.Jajka gotujemy na miękko
4.Pestki słonecznika prażymy na suchej patelni.
5.Pomidorki koktajlowe kroimy na pół. Układamy na patelni wysmarowanej oliwą i oprószamy suszonymi ziołami i chwilę podsmażamy z dwóch stron.
6.Marchewkę obieramy i kroimy za pomocą obieraczki w cienkie podłużne plasterki. Następnie podsmażamy je na rozgrzanej oliwie.
7.Do miseczek przekładamy ugotowane płatki owsiane, trochę rukoli, marchewkę, fasolkę oraz jajko i pomidorki. Całość oprószamy prażonym słonecznikiem.
Komentarze