Zapraszam na pyszną i rozgrzewającą zupę z porem i warzywami. Doda nam sił i energii w chłodne dni. Polecam.
1 godz. 30 min
Dla 4 osób
Łatwy
Składniki:
4 szkl wody
30 dag schabu z kością
3 średnie marchewki
6 średnich ziemniaków
1 średni por - biała część
1 płaska łyżeczka soli
1 płaska łyżeczka przyprawy do zup
1 łyżka pokrojonej natki pietruszki
Zupa z pora i marchewki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Do garnka wylewamy wodę, zagotowujemy. Mięso myjemy i wkładamy do gotującej się wody. W międzyczasie marchew obieramy i myjemy, kroimy w kosteczkę i dodajemy do wywaru. Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w kostkę. Por kroimy wzdłuż i myjemy pod bieżącą wodą, odciskamy nadmiar wody i kroimy w półplasterki. Dodajemy razem z ziemniakami do garnka.
Gotujemy do miękkości i doprawiamy do smaku. Natkę pietruszki kroimy na drobno i posypujemy zupę przed podaniem.
Komentarze