Zupa z młodej kapusty z ziemniakami i ryżem

2 (1 ocen)

  • 15 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

U nas kolejny dzień zupowy no cóż jesteśmy zwolennikami zup i tylko dlatego, jeżeli chcecie przepis zapraszam do odwiedzenia bloga

  • 15 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 krótkie ogony wieprzowe,
    2 łyżki suszonych warzyw,
    1 duża marchew,
    4 ziarenka ziela angielskiego,
    1 duży liść laurowy,
    1 łyżka przyprawy uniwersalnej,
    6 średnich ziemniaków,
    1 łyżka ryżu z warzywami,
    1 mała główka kapusty młodej 500 g,
    1 szczypta pieprzu czarnego,
    1 pęczek świeżego kopru,
    4 łyżki śmietany 18 %
Wystaw ocenę:

2 (1 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa z młodej kapusty z ziemniakami i ryżem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • zupa 1. Do garnka wlać dwa litry wody dodać ogonki wieprzowe, marchew, suszoną włoszczyznę oraz przyprawę uniwersalną, ziela i liść, zagotować a następnie na wolnym ogniu gotować do miękkości ogonków. Po tym czasie dodać ziemniaki pokrojone w kostkę i również gotować do miękkości, jak ziemniaki są miękkie dodać poszatkowaną kapustę i gotować do miękkości
  • zupa 2. Gdy kapusta dodana zmiękła dodać posiekany koper a następnie przygotowaną śmietanę rozprowadzoną z gorącym wywarem od zupy, zamieszać i lekko zagotować
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Młoda kapusta

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować