Zupa z młodej kapusty

4.5 (161 ocen)

Pyszna wiosenna i lekka zupka :)

Składniki:

  • 1,5 l wody
    pół główki młodej kapusty
    1 mała marchewka
    kawałek pora
    1 ziemniak
    pęczek koperku
    2 łyżeczki koncentratu
    sól i pieprz


Wystaw ocenę:

4.5 (161 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa z młodej kapusty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę posiekać. Marchewkę i ziemniaka obrać. Marchew i por pokroić w plasterki. Ziemniaka pokroić w kostkę.Koperek posiekać. Do garnka wrzucić warzywa i zalać wodą. Gotować około 25 minut,aż warzywa będą miękkie. Dodać koncentrat. Przyprawić.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Koper Marchewka Młoda kapusta Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować