Zupa z bigosu wigilijnego

2.5 (2 ocen)

  • 10 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Mam dziś dla was fajny sposób na wykorzystanie bigosu wigilijnego w formie zupy, jesteście ciekawi ? w takim razie zapraszam na blog gdzie już przepis na was czeka

  • 10 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 600 g kości wieprzowych schabowych,
    1 średnia marchew,
    1 kawałek korzenia selera,
    1 średni korzeń pietruszki,
    8 - 10 średnich ziemniaków,
    1 łyżka suszonej włoszczyzny,
    1 słoik 0,5 litrowy bigosu wigilijnego,
    1 łyżka pieprzu ziołowego,
    2 łyżki natki pietruszki,
    1 łyżka przyprawy uniwersalnej
Wystaw ocenę:

2.5 (2 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa z bigosu wigilijnego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • zupa 1. Do garnka wlać 2 litry wody a następnie dodać kości oraz świeże warzywa pokrojone dowolnie. W trakcie gotowania dodać ziemniaki oraz suszoną włoszczyznę i przyprawę uniwersalną, gotować do miękkości ziemniaków
  • zupa 2. Jak ziemniaki są już miękkie dodać natkę pietruszki oraz słoik bigosu wigilijnego, całość gotować na wolnym ogniu przez 5 minut, pod koniec gotowania dodać pieprz ziołowy
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta kiszona

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować