Zupa warzywna z selerem naciowym i papryką

4.48 (199 ocen)

  • 50 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Zupa z samych warzyw,bezmięsna bardzo lekka i przyjemna w smaku. Idealna dla tych co chcą zrzucić nieco kilogramów.

  • 50 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2-3 marchewki
    2 pietruszki
    kawałek korzenia selera
    1 cebula
    2 ząbki czosnku
    3 łodygi selera naciowego
    1 czerwona papryka
    kawałek kapusty włoskiej
    2 łyżki oliwy
    sól
    świeżo mielony pieprz
    1 listek laurowy
    kilkanaście ziarenek kolorowego pieprzu
    1 łyżka przyprawy warzywnej
    1,5-2 litry bulionu warzywnego lub wody
Wystaw ocenę:

4.48 (199 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa warzywna z selerem naciowym i papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zetrzeć na tarce na grubych oczkach obraną marchewkę,pietruszkę i seler.
    W garnku rozgrzać oliwę,dodać drobno posiekaną cebulę,przesmażyć chwilę,po czym dodać posiekany czosnek i starte warzywa,smażyć przez chwilę mieszając kilkakrotnie. Następnie warzywa zalać bulionem,dodać przyprawy i gotować około 10-15 minut. W międzyczasie posiekać kapustę,seler naciowy, paprykę pokroić w kostkę. Dodać do zupy i gotować do miękkości warzyw ok. 15-20 minut uważając by nie rozgotować selera i papryki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Papryka Seler

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować