Surówka z kiszonej czerwonej kapusty

  • wyświetlono: 104 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Kapusta kiszona czerwona jest równie smaczna i zdrowa,jak kapusta biała a surówki z niej są wyśmienite. Proponuję więc surówkę z dodatkiem zielonego grejpfruta i jabłka.

elka72
  • 4 porcje
  • 10min
  • Łatwy

Składniki

ok. 500 g kiszonej czerwonej kapusty
1 jabłko
1/2 zielonego grejpfruta
1 mała cebula
1 łyżka dobrego oleju (np tłoczonego na zimno)
1 łyżeczka cukru
świeżo mielony pieprz do smaku
1 łyżka posiekanej natki pietruszki

Sposób przygotowania przepisu:

Surówka z kiszonej czerwonej kapusty

  • 1. Kapustę odcisnąć z nadmiaru soku i lekko posiekać. Grejpfruta obrać z błonek,podzielić na kawałki,dodać do kapusty. Jabłko obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach,cebulę drobno pokroić. Dodać posiekaną natkę,wymieszać razem składniki,doprawić cukrem,olejem i pieprzem.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

kiszona kapustaczerwona kapustasurówki

Komentarze

Podobne przepisy

Surówka z kiszonej kapusty

Dodane przez: Futka

Surówka z kiszonej kapusty

Klasyka polskich surówek obiadowych...

Surówka z czerwonej kapusty

Dodane przez: VioletoweKucharzenie

Surówka z czerwonej kapusty

Smaczny dodatek do obiadu, mięs...

Surówka z czerwonej kapusty

Dodane przez: smak i uczucie

Surówka z czerwonej kapusty

Świetny dodatek do obiadu. Surówka...

SURÓWKA Z CZERWONEJ KAPUSTY, PORA I KISZONEJ KAPUSTY

Dodane przez: Kasia Kolo F.

SURÓWKA Z CZERWONEJ KAPUSTY, PORA I KISZONEJ...

Surówka z trzech składników. Jest...

image-114krrl

Dodane przez: kretka

Surówka z kiszonej kapusty

Super zdrowa kapusta kiszona z...

.

Dodane przez: Anitka0804

Surówka z czerwonej kapusty

Pyszna, smaczna i przede wszystkim...