REKLAMA

Surówka z kiszonej czerwonej kapusty

wyświetlono: 373 | dodany do książki kucharskiej: 1 | polecenia: 0

Kapusta kiszona czerwona jest równie smaczna i zdrowa,jak kapusta biała a surówki z niej są wyśmienite. Proponuję więc surówkę z dodatkiem zielonego grejpfruta i jabłka.

opublikowany: 07.10.2019
Udostępnij Pinterest
  • dla 4 osób
  • 10 min
  • Łatwy

Składniki:

  • ok. 500 g kiszonej czerwonej kapusty
    1 jabłko
    1/2 zielonego grejpfruta
    1 mała cebula
    1 łyżka dobrego oleju (np tłoczonego na zimno)
    1 łyżeczka cukru
    świeżo mielony pieprz do smaku
    1 łyżka posiekanej natki pietruszki
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę odcisnąć z nadmiaru soku i lekko posiekać. Grejpfruta obrać z błonek,podzielić na kawałki,dodać do kapusty. Jabłko obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach,cebulę drobno pokroić. Dodać posiekaną natkę,wymieszać razem składniki,doprawić cukrem,olejem i pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: rzelkazag Joanna Tokarz

Surówka z kiszonej kapusty

Jest uzupełnieniem obiadu. Świetnie sprawdzi się zarówno do mięs jak i ryb.

kategoria: Surówki kapusta kiszona Dodatki opublikowany: 05.03.2020 | wyświetlono: 941 Książki kucharskie: 2 | Polecenia: 0
Dodane przez: Krystyna32 zdjecie11

Surówka z kapusty kiszonej

Idealna surówka do dań z ryb.

kategoria: Surówki kapusta kiszona opublikowany: 24.09.2017 | wyświetlono: 766 Książki kucharskie: 2 | Polecenia: 0

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE