Surówka z kiszonej czerwonej kapusty

1 (1 ocen)

  • 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Kapusta kiszona czerwona jest równie smaczna i zdrowa,jak kapusta biała a surówki z niej są wyśmienite. Proponuję więc surówkę z dodatkiem zielonego grejpfruta i jabłka.

  • 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • ok. 500 g kiszonej czerwonej kapusty
    1 jabłko
    1/2 zielonego grejpfruta
    1 mała cebula
    1 łyżka dobrego oleju (np tłoczonego na zimno)
    1 łyżeczka cukru
    świeżo mielony pieprz do smaku
    1 łyżka posiekanej natki pietruszki
Wystaw ocenę:

1 (1 ocen)

Zobacz również:

Surówki Kapusta kiszona

Surówka z kiszonej czerwonej kapusty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę odcisnąć z nadmiaru soku i lekko posiekać. Grejpfruta obrać z błonek,podzielić na kawałki,dodać do kapusty. Jabłko obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach,cebulę drobno pokroić. Dodać posiekaną natkę,wymieszać razem składniki,doprawić cukrem,olejem i pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czerwona kapusta Kapusta kiszona

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Bez gotowania Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować