Zupa z selerem naciowym

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Zupa jest mieszaniną warzyw, aromatyczna, rozgrzeje w chłodne jesienne dni. Smaczna i lekka.

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 łodygi selera naciowego
    2 marchewki
    1 kawałek pora ok. 15 cm.
    1 puszka mieszanki warzyw[fasola,groszek,kukurydza]ok. 250 g.
    1 szklanka przecieru pomidorowego
    2 zabki czosnku
    2 liście laurowe
    2 łyżki masła
    4 ziarna ziela angielskiego
    2 szczypty cukru
    sól i pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa z selerem naciowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • jk 1. Marchewki obieram, kroję w kostkę, pora kroję w pół plasterki, łodygi selera w plasterki. Warzywa te podsmażam na maśle, dodaje do nich listki laurowe, przeciśnięty przez praske czosnek, ziele angielskie i 3 szklanki wody, gotuję do miękkości. Dodaje osączone warzywa z puszki, przecier pomidorowy, sól . pieprz , cukier, doprowadzam do zagotowania. Podaje.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować