Zupa warzywna z ciecierzycą i garam masalą

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Szybka i zdrowa zupa warzywna doprawiona indyjską przyprawą garam masala.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Ciecierzyca konserwowa - 1 puszka (240g po odcieku)
    Czosnek - 2 ząbki
    Cebula - 1szt
    Marchew - 1szt
    Pietruszka - 1szt
    Seler - 1/4 niedużego
    Kalafior - 2 większe różyczki
    Kapusta włoska - 2 garści poszatkowanych liści
    Olej - 1 łyżka
    Bulion lub woda - 1,5l
    Garam masala - 2 łyżeczki
    Pieprz do smaku
    Trendy Lunch orkisz, vermicelli, pomidory - 100g*
    *lub sama kasza orkiszowa
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Curry

Zupa warzywna z ciecierzycą i garam masalą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Zupa warzywna z ciecierzycą i garam masalą 1. Marchewkę, seler i pietruszkę ścieramy na tarce na większych oczkach. Cebulę kroimy w piórka, czosnek wyciskamy, kalafior dzielimy na małe różyczki, kapustę włoską siekamy. Wszystkie warzywa smażymy na oleju kilka minut, aż lekko się zarumienią. Zalewamy bulionem i dodajemy cieciorkę i terndy lunch (lub kaszę). Gotujemy, aż kasza będzie miękka.

    Pod koniec gotowania dodajemy garam masalę i ewentualnie doprawiamy. Garam masala jest bardzo bogatą mieszaną i nadaje wspaniały smak.

Porady

Trendy Lunch orkisz, vermicelli, pomidory to gotowa mieszanka kaszy makaronu i suszonych pomidorów, która świetnie sprawdza się w zupach.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciecierzyca

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować