ZUPA Z DYNIĄ I CIECIERZYCĄ

4.49 (160 ocen)

  • 35 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Szybko się robi tą warzywną zupkę.

  • 35 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - 0,5 kg obranej dyni
    - 400g odsączonej i opłukanej ciecierzycy z puszki
    - 1 duża marchew
    - 1 korzeń pietruszki
    - 1 duża cebula
    - 1,5l bulionu wołowego
    - 0,5 pęczka natki pietruszki
    - 5 ząbków czosnku
    - 1 łyżeczka kminku
    - olej
    - sól, pieprz.
Wystaw ocenę:

4.49 (160 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa z dyni

Zupa z dynią i ciecierzycą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na rozgrzanym oleju w garnku przesmażamy posiekaną cebulę, dodajemy przeciśnięty czosnek i kminek, chwilę smażymy.
  • 2. Obrane warzywa kroimy w kostkę i dodajemy do garnka wraz z bulionem. Gotujemy ok. 15 min. i dodajemy ciecierzycę. Gotujemy do miękkości warzyw. Doprawiamy solą i pieprzem. Na koniec dodajemy posiekaną natkę pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciecierzyca Dynia Warzywa

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować