Zupa pieczarkowa inaczej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso wkładamy do garnka i zalewamy zimną wodą do około 3/4 wysokości garnka. Zagotowujemy i zbieramy szumowiny. Mięso gotujemy samo około 15 minut zanim dodamy warzywa.
2.Marchew, seler i pietruszkę obieramy, myjemy i kroimy drobno. Wrzucamy do wywaru, który następnie solimy.
3.Pieczarki ścieramy na grubej tarce, odparowujemy na patelni a następnie podsmażamy na maśle lub oleju. Dodajemy je do zupy.
4.Gdy mięso będzie już miękkie wyjmujemy je z zupy. Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy na kawałki, wrzucamy je do zupy gdy pozostałe warzywa będą już miękkie. Razem z ziemniakami doajemy pokrojoną na kawałki cebulę.
5.Gdy ziemniaki w zupie będą już miękkie dodajemy śmietanę, którą najpierw mieszamy ze szklanką gorącego wywaru z zupy aby nam się nie zważyła.
6.Gdy zupa ze śmietaną się zagotuje ostatecznie doprawiamy ją do smaku solą i pieprzem.
Komentarze