Zupa ogórkowa na mięsie z perliczki

4.33 (3 ocen)

  • 6 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Witam serdecznie jak wam mija dzisiejszy dzień ? mam dla państwa pyszną propozycję obiadową a mianowicie zupę ogórkową na udkach perliczki, nawet nie było to w moich myślach aby z tego rodzaju mięsa wyszła tak smaczna zupa tym bardziej że ogórkowa to jedna z najbardziej ulubionych naszych zup

  • 6 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 całe udka z perliczki,

    6 średnich ziemniaków,

    1 słoik 300 g startych ogórków kiszonych,

    1 średnia marchew,

    2 łyżki natki pietruszki,

    6 łyżek śmietany 18 %,

    1,5 łyżeczki cukru,

    2 łyżeczki przyprawy uniwersalnej,

    5 ziarenek ziela angielskiego,

    2 liście laurowe,

    2 łyżki suszonej włoszczyzny
Wystaw ocenę:

4.33 (3 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa ogórkowa na mięsie z perliczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do garnka wlać dwa litry wody dodać umyte mięso oraz marchew, gotować na wolnym ogniu do miękkości mięsa w trakcie dodać suszoną włoszczyznę oraz liście laurowe, ziela angielskie i przyprawę uniwersalną. jak mięso miękkie dodać ziemniaki i gotować do miękkości
  • 2. Jak ziemniaki są już miękkie dodać starte ogórki a następnie śmietanę wymieszaną z cukrem i gorącym wywarem od zupy. Zalać gotującą się zupę zagotować a na koniec dodać natkę pietruszki zamieszać i zdjąć z ognia
  • 3. Ugotowaną gotową zupę podałam z kawałkiem gotującego się w zupie udka perliczki
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kiszone ogórki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować