zupa ogórkowa na indyczym mięsie

4.99 (183 ocen)

smaczna, pożywna i na szybko zupa............SMACZNEGO!!!

Składniki:

  • ogórki kiszone 6 większe, woda 1 litr -woda z ogórków, włoszczyzna 1 pęczek, mięso gulaszowe z indyka 60 dag, ziemniaki 6 sztuk, ziele angielskie 4 sztuki, kucharek 1 łyżka, liść laurowy 2 sztuki, pieprz czarny mielony 1 łyżeczka, woda 3 litry, mąka pszenna 4 łyżki, śmietana 12% 1 kubek, natka pietruszki 4 łyżki
Wystaw ocenę:

4.99 (183 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa ogórkowa

Zupa ogórkowa na indyczym mięsie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • etap 1. ogórki kiszone zetrzeć na tarce grubsze oczka i wsypać do szybkowara, wlać wodę z ogórków kiszonych..........

    wsypać pokrojoną włoszczyznę, ziemniaki, umyte mięso gulaszowe indyka drobniej pokrojone............

    wsypać przyprawy, kucharka, wlać wodę i zamknąć szybkowar /poj. 9litrów, napełnia się do 3/4 pojemności/, gdy para zacznie syczeć zmniejszyc ogień i gotować 25 minut............

    spuścić ciśnienie z szybkowara, zdjąć pokrywkę, sam garnek szybkowar postawić na ogniu i zagęścić zupę mąką wymieszaną ze śmietaną 12% i odrobiną wody mieszając, wsypać zamrożoną natkę pietruszki lub świeżą
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować