Zupa grzybowa z grzankami czosnkowymi

0 (0 ocen)

  • 50 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Bardzo smaczna i pożywna zupa z borowików leśnych z dodatkiem kolorowych warzyw i grzanek czosnkowych niedźwiedzich to one tutaj grają główną rolę. Zupa wyszła pyszna pachnąca grzybami i czosnkiem.

  • 50 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 400 g borowików leśnych
    marchewka
    pietruszka
    kawałek pora
    kostka grzybowa
    6 ziemniaków
    pieprz i sól

    czosnkowe grzanki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa grzybowa Grzanki

Zupa grzybowa z grzankami czosnkowymi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do garnka wlać wodę ok 3 litry i wrzucić kostkę grzybową, dodać starte na tarce marchewkę oraz pietruszkę i pokrojonego pora w kostkę. Grzyby mrożone przełożyć do miski i zalać wodą aby zmiękły. Grzyby pokroić w paseczki i przełożyć do garnka, gotować na średnim ogniu. Ziemniaki obrać i pokroić w małą kosteczkę, gotować do miękkości ziemniaków.
  • 2. Zupę grzybową podajemy na talerze i posypujemy czosnkowymi grzankami. Można posypać natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Borowiki Grzyby Prawdziwki Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować