Zupa cebulowa z grzankami czosnkowymi

4.99 (169 ocen)

  • 60 min

Zupa cebulowa, smaczna, pyszna i pożywna.

  • 60 min

Składniki:

  • bulion (u mnie rosół z gęsi, pozostałości z niedzielnego obiadu)
    4 duże cebule
    5-6 ząbków czosnku
    1 serek do smarowania (100g)
    sól, pieprz
    grzanki czosnkowe
Wystaw ocenę:

4.99 (169 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa cebulowa

Zupa cebulowa z grzankami czosnkowymi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do rosołu dodajemy serek do smarowania oraz przeciśnięty czosnek. Na małym ogniu zostawiamy do zagotowania. W tym czasie obieramy cebulę, kroimy ją w drobną kostkę, przesmażamy na oleju do zarumienienia. Dokładamy do naszego rosołu. Gotujemy ją przez ok 5 minut, doprawiamy do smaku. Ja zupę gotowałam na rosole, który wcześniej był dość dobrze doprawiony więc poszło szybko. Następnie wszystko blendujemy. Podawać z grzankami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować