Zupa bigosowa

5 (2 ocen)

  • 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Nie macie pomysłu na zupę podam wam przepis który dziś wymyśliłam, miałam bigos ze świąt zagotowany w słoikach więc wymyśliłam taką zupkę, możecie się śmiać lub komentować mnie jak chcecie ale powiem wam szczerze zupa wyszła taka pyszna że sama jestem w szoku. Nawet nie spodziewałam się że wyjdzie taka mega, zatem polecam całym serduchem.

  • 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 - 4 kawałki skóry wieprzowej,

    1 marchew,

    1 słoik 800 g bigosu z kapusty słodko - kwaśnej,

    0,5 łyżki przyprawy do bigosu,

    kawałek pora,

    8 ziemniaków,

    1 łyżka majeranku,

    ulubiona przyprawa z dodatkiem soli.
Wystaw ocenę:

5 (2 ocen)

Zobacz również:

Zupy Bigos

Zupa bigosowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • zupa 1. Do garnka wlać 2,5 litra wody dodać skóry wieprzowe oraz marchew pokrojoną dowolnie. ( Jak dla mnie na skórach zupa akurat ta najlepsza lecz możecie dodać inne mięso jeśli macie obrzydzenie do skór my uwielbiamy ). Gotować do miękkości skór. Następnie dodać ziemniaki pokrojone w większą kostkę i gotować do miękkości ziemniaków.
  • zupa 2. Jak już ziemniaki są miękkie wkroić pora, przygotować słoik bigosu i włożyć zawartość do gotującego się wywaru z ziemniakami. Chwilę całość z bigosem zagotować.
  • zupa 3. Gdy już całość się zagotuje dodać majeranek, doprawić do smaku ulubiona przyprawą z solą, zagotować. Na sam koniec gotowania dodać pół łyżki przyprawy do bigosu i również zagotować.
  • zupa 4. Powiem tak gotując tą zupę myślałam że wyjdzie jeden wielki niewypał, a okazała się tak pyszna że zagości u mnie na stałe. A skóry które dodałam zamiast mięsa tylko podkreśliły smak zupy bigosowej.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować