Zupa klopsowa

  • wyświetlono: 2349 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Zapraszam na pyszną i sycąca zupę klopsową. Przepis pochodzi z mojego rodzinnego domu. Troszeczkę go zmieniłam i od siebie dodałam zielony koperek. Polecam.

  • 4 porcje
  • 60min
  • Łatwy

Składniki

Na pulpeciki :
25 dag mięsa mielonego
1 jajko
2 łyżki bułki tartej
2 łyżeczki mąki ziemniaczanej
1 łyżka pokrojonego koperku
3 łyżeczki przyprawy do mielonego
Reszta składników :
3 szklanki wody
3 marchewki
4 średnie ziemniaki
1 łyżka przyprawy do zupy
6 łyżek śmietanki 30 %
5 gałązek zielonego koperku

Sposób przygotowania przepisu:

Zupa klopsowa

  • Zupa klopsowa1. Do garnka wlewamy wodę i zagotowujemy. Marchewki obieramy i myjemy, kroimy w kosteczkę i wkładamy do gotującej się wody. Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę. Koperek myjemy i kroimy na drobno.
    Do miski wkładamy mięso mielone, jajko,bułkę tartą, koperek i resztę składników. Wyrabiamy masę i formujemy małe pulpeciki.
    Pokrojone ziemniaki i pulpeciki wkładamy do garnka.
    Pod koniec gotowania dodajemy przyprawę do zupy i chwilę razem gotujemy. Gdy zupa jest ugotowana wlewamy śmietankę i wkładamy resztę koperku, mieszamy.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

mięso mielonezupatania kuchniaszkoła babci
 

Komentarze

Podobne przepisy

Zupa lasagne

Dodane przez: hercik17

Zupa lasagne

Lasagne wszystkim dobrze znana...

Zupa szczawiowa

Dodane przez: Agnieszka Rec

Zupa szczawiowa

Zupa z mojego dzieciństwa,którą...

Zupa wątróbkowa

Dodane przez: JustKuchcik

Zupa wątróbkowa

Zupa szczególnie przypadnie do...

image-0jqa943

Dodane przez: Ewelina Marcin

Zupa gyros

Niezwykle aromatyczna, sycąca zupa...

Prosta zupa kalafiorowa

Dodane przez: evita0007

Prosta zupa kalafiorowa

Zupa najlepiej smakuje jak sobie...

Zupa kryzysowa

Dodane przez: Futka

Zupa kryzysowa

Propozycja na szybką i zdrową,...