Zupa klopsowa

  • wyświetlono: 150 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Zapraszam na pyszną i sycąca zupę klopsową. Przepis pochodzi z mojego rodzinnego domu. Troszeczkę go zmieniłam i od siebie dodałam zielony koperek. Polecam.

  • 4 porcje
  • 60min
  • Łatwy

Składniki

Na pulpeciki :
25 dag mięsa mielonego
1 jajko
2 łyżki bułki tartej
2 łyżeczki mąki ziemniaczanej
1 łyżka pokrojonego koperku
3 łyżeczki przyprawy do mielonego
Reszta składników :
3 szklanki wody
3 marchewki
4 średnie ziemniaki
1 łyżka przyprawy do zupy
6 łyżek śmietanki 30 %
5 gałązek zielonego koperku

Sposób przygotowania przepisu:

Zupa klopsowa

  • Zupa klopsowa1. Do garnka wlewamy wodę i zagotowujemy. Marchewki obieramy i myjemy, kroimy w kosteczkę i wkładamy do gotującej się wody. Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę. Koperek myjemy i kroimy na drobno.
    Do miski wkładamy mięso mielone, jajko,bułkę tartą, koperek i resztę składników. Wyrabiamy masę i formujemy małe pulpeciki.
    Pokrojone ziemniaki i pulpeciki wkładamy do garnka.
    Pod koniec gotowania dodajemy przyprawę do zupy i chwilę razem gotujemy. Gdy zupa jest ugotowana wlewamy śmietankę i wkładamy resztę koperku, mieszamy.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Tagi

mięso mielonezupatania kuchniaszkoła babci

Komentarze

Podobne przepisy

image-0jqa943

Dodane przez: Ewelina Marcin

Zupa gyros

Niezwykle aromatyczna, sycąca zupa...

Zupa pomidorowa na rosole

Dodane przez: rena123

Zupa pomidorowa na rosole

Pyszna zupa z kawałkami pomidorów...

Zupa wątróbkowa

Dodane przez: JustKuchcik

Zupa wątróbkowa

Zupa szczególnie przypadnie do...

image-0n47r5p

Dodane przez: beniawojt

Zupa gołąbkowa

Pyszna,jednogarnkowa zupa z dużą...

Zupa kryzysowa

Dodane przez: Futka

Zupa kryzysowa

Propozycja na szybką i zdrową,...

Szczawiowa

Dodane przez: TruskawkowaPoziomka

Zupa szczawiowa

Błyskawiczna zupa szczawiowa. Potrzeba...