Zupa klopsowa

  • wyświetlono: 29662 |
  • dodany do książki kucharskiej: 3 |
  • polecenia: 1

Zapraszam na pyszną i sycąca zupę klopsową. Przepis pochodzi z mojego rodzinnego domu. Troszeczkę go zmieniłam i od siebie dodałam zielony koperek. Polecam.

  • 4 porcje
  • 60min
  • Łatwy

Składniki

Na pulpeciki :
25 dag mięsa mielonego
1 jajko
2 łyżki bułki tartej
2 łyżeczki mąki ziemniaczanej
1 łyżka pokrojonego koperku
3 łyżeczki przyprawy do mielonego
Reszta składników :
3 szklanki wody
3 marchewki
4 średnie ziemniaki
1 łyżka przyprawy do zupy
6 łyżek śmietanki 30 %
5 gałązek zielonego koperku

Sposób przygotowania przepisu:

Zupa klopsowa

  • Zupa klopsowa1. Do garnka wlewamy wodę i zagotowujemy. Marchewki obieramy i myjemy, kroimy w kosteczkę i wkładamy do gotującej się wody. Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę. Koperek myjemy i kroimy na drobno.
    Do miski wkładamy mięso mielone, jajko,bułkę tartą, koperek i resztę składników. Wyrabiamy masę i formujemy małe pulpeciki.
    Pokrojone ziemniaki i pulpeciki wkładamy do garnka.
    Pod koniec gotowania dodajemy przyprawę do zupy i chwilę razem gotujemy. Gdy zupa jest ugotowana wlewamy śmietankę i wkładamy resztę koperku, mieszamy.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

mięso mielonezupatania kuchniaszkoła babci

Komentarze

Podobne przepisy

Zupa musztardowa

Dodane przez: dagita

Zupa musztardowa

Szybka w przygotowaniu, syta i...

.

Dodane przez: Anitka0804

Zupa ziemniaczana

Zupa ziemniaczana na bazie podsmażanych...

Zupa chińska

Dodane przez: Martyna1991

Zupa chińska

Rozgrzewająca zupa chińska z kurczakiem....

Zupa ogonowa

Dodane przez: Gregorhspeed

Zupa ogonowa

Dawniej zupa ogonowa uchodziła...

gulaszowa

Dodane przez: Klaudia0318

Zupa gulaszowa

Na rozgrzanie w te jesienne chłodne...

image-056nxiv

Dodane przez: wiesiołek

Zupa solianka

Zupa solianka to wspaniały pomysł...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE