Zrazy z grzybami suszonymi

3.67 (3 ocen)

  • 40 min
  • Dla 9 osób
  • Łatwy

Rozpływające się w ustach mięso z genialnym farszem. Roladki polecam w szczególności miłośnikom dań mięsnych z wieprzowiną w roli głównej. Delikatne, soczyste roladki, szybkie i proste w przygotowaniu, idealne na dania świąteczne.

  • 40 min
  • Dla 9 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 1 kg schabu
    • 100 g podgrzybków suszonych
    • 1 cebula
    • Olej do smażenia
    • 6 łyżeczek musztardy
    • 1 łyżka majeranku
    • 2 łyżki sosu sojowego ciemnego
    • Mąka pszenna do panierki
    • Sól
    • Pieprz
Wystaw ocenę:

3.67 (3 ocen)

Zobacz również:

Zrazy

Zrazy z grzybami suszonymi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • farsz 1. 1. Grzyby zalewam gorącą wodą i moczę około 30 minut. Po tym czasie grzyby kroję w paski, wodę z moczenia odstawiam na bok.
    2. Cebulę obieram, drobno kroję, smażę na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodaję suszone grzyby, smażę około 10 minut.
  • zrazy 2. 3. Mięso kroję w plastry, rozbijam, doprawiam pieprzem oraz solą. Każdy kawałek mięsa smaruję musztardą, posypuję majerankiem, na środku układam po 1 łyżce farszu z grzybów.
  • zrazy 3. 4. Mięso zwijam ciasno w roladki, panieruję w mące i podsmażam na oleju.
  • zrazy 4. 5. Zostało mi trochę farszu z grzybami więc wlewam do niego wodę z moczenia grzybów, sos sojowy, doprawiam solą oraz pieprzem i gotuję
    6. Roladki jak zmienią kolor, przekładam do sosu grzybowego i gotuję około 30 minut.
    7. Po tym czasie sos zagęszczam mąką pszenną ( 1 łyżka) rozrobioną w małej ilości wody, dwie minutki gotuję.
  • zrazy 5. 8. Zrazy podaję z kaszą kuskus oraz surówką.
    9. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab środkowy Grzyby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować