Zrazy z mięsa mielonego

4.86 (222 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Mięso mielone to wiele możliwości ,prosty sposób na pyszne mięso do obiadu.Tanio i smacznie .

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Ok. 500 /600 g mielonego mięsa wieprzowego
    1 namoczona kajzerka
    1 ogórek kiszony
    1 cebula
    kawałek boczku wędzonego
    musztarda
    sól
    pieprz
    czosnek
    papryka słodka
    mąka do panierowania
Wystaw ocenę:

4.86 (222 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Zrazy

Zrazy z mięsa mielonego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. mięso mielone przyprawić i dobrze wyrobić.
  • 2. Cebulę boczek i ogórka pokroić w kostkę.
  • 3. Mięso dzielimy na cztery równe części rozpłaszczamy dłońmi na blacie na kształt okręgu o grubości ok pół centymetra. Smarujemy musztardą na środku układamy farsz, zwilżonymi dłońmi formujemy Roladkę, następnie obtaczamy solidnie w mące.
  • 4. W rondlu rozgrzać dwie łyżki masła i obsmażamy zrazy z każdej strony na złoty kolor, następnie podlewamy wodą (ok pół szklanki ) a najlepiej bulionem i dusimy około 45 minut. Od czasu do czasu podlewając wodą. Powstały sos doprawić do smaku i lekko zaciągnąć mąką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Boczek Cebula Mięso Ogórek

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować