Zrazy z mięsa mielonego

  • wyświetlono: 10433 |
  • dodany do książki kucharskiej: 13 |
  • polecenia: 1

Mięso mielone to wiele możliwości ,prosty sposób na pyszne mięso do obiadu.Tanio i smacznie .

34755375_2105387506170639_248118336544571392_n
  • 4 porcje
  • 60min
  • Łatwy

Składniki

Ok. 500 /600 g mielonego mięsa wieprzowego
1 namoczona kajzerka
1 ogórek kiszony
1 cebula
kawałek boczku wędzonego
musztarda
sól
pieprz
czosnek
papryka słodka
mąka do panierowania

Sposób przygotowania przepisu:

Zrazy z mięsa mielonego

  • 1. mięso mielone przyprawić i dobrze wyrobić.
  • 2. Cebulę boczek i ogórka pokroić w kostkę.
  • 3. Mięso dzielimy na cztery równe części rozpłaszczamy dłońmi na blacie na kształt okręgu o grubości ok pół centymetra. Smarujemy musztardą na środku układamy farsz, zwilżonymi dłońmi formujemy Roladkę, następnie obtaczamy solidnie w mące.
  • 4. W rondlu rozgrzać dwie łyżki masła i obsmażamy zrazy z każdej strony na złoty kolor, następnie podlewamy wodą (ok pół szklanki ) a najlepiej bulionem i dusimy około 45 minut. Od czasu do czasu podlewając wodą. Powstały sos doprawić do smaku i lekko zaciągnąć mąką.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

mięsocebulaboczekogórekobiadtaniosmaczniezrazy

Komentarze

Podobne przepisy

image-1xloxhi

Dodane przez: gosiunia333

Zrazy z szynki i mielonego

przepis dostałam od koleżanki z...

pieczeń z mięsa mielonego

Dodane przez: rena123

Pieczeń z mięsa mielonego

Znakomita na ciepło - do obiadu...

rolada z mielonego mięsa

Dodane przez: capri

rolada z mięsa mielonego

Bardzo smaczna zarówno na zimno...

Roladki z mięsa mielonego

Dodane przez: Skotka

Roladki z mięsa mielonego

Dla urozmaicenia tradycyjne kotlety...

Zrazy z mięsa mielonego z kolorowym środkiem

Dodane przez: VioletoweKucharzenie

Zrazy z mięsa mielonego z kolorowym środkiem

Zrazy w nieco innej formie – z...

Pieczeń z mielonego mięsa

Dodane przez: marz1

Pieczeń z mięsa mielonego

Świetna alternatywa dla mielonego

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE