REKLAMA

Zrazy z mięsa mielonego

wyświetlono: 18818 | dodany do książki kucharskiej: 14 | polecenia: 1

Mięso mielone to wiele możliwości ,prosty sposób na pyszne mięso do obiadu.Tanio i smacznie .

opublikowany: 21.02.2018
Udostępnij Pinterest
  • dla 4 osób
  • 60 min
  • Łatwy

Składniki:

  • Ok. 500 /600 g mielonego mięsa wieprzowego
    1 namoczona kajzerka
    1 ogórek kiszony
    1 cebula
    kawałek boczku wędzonego
    musztarda
    sól
    pieprz
    czosnek
    papryka słodka
    mąka do panierowania
Ocena:

(średnia 4.99 z 199 głosów)

Posiłek:

Sposób przygotowania:

  • 1. mięso mielone przyprawić i dobrze wyrobić.
  • 2. Cebulę boczek i ogórka pokroić w kostkę.
  • 3. Mięso dzielimy na cztery równe części rozpłaszczamy dłońmi na blacie na kształt okręgu o grubości ok pół centymetra. Smarujemy musztardą na środku układamy farsz, zwilżonymi dłońmi formujemy Roladkę, następnie obtaczamy solidnie w mące.
  • 4. W rondlu rozgrzać dwie łyżki masła i obsmażamy zrazy z każdej strony na złoty kolor, następnie podlewamy wodą (ok pół szklanki ) a najlepiej bulionem i dusimy około 45 minut. Od czasu do czasu podlewając wodą. Powstały sos doprawić do smaku i lekko zaciągnąć mąką.
Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: Anyzkowo unnamed (1)

Zrazy z mięsa mielonego

Odmiana dla tradycyjnych zrazów

kategoria: Dania główne zrazy opublikowany: 17.09.2014 | wyświetlono: 1167 Książki kucharskie: 7 | Polecenia: 0
Dodane przez: Klaudia0318 klaudia0318

Zrazy z mięsa mielonego nadziane warzywami

Pyszne zraziki z dużą ilością warzyw :) Łatwo i szybko się je robi:)

kategoria: Dania główne zrazy opublikowany: 06.02.2015 | wyświetlono: 3504 Książki kucharskie: 1 | Polecenia: 0

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE