Ziemniaki z kalafiorem w bułce tartej

4.48 (149 ocen)

Kalafior w bułce tartej jadł już chyba każdy. Z dodatkiem ziemniaków oraz aromatyzowany papryką jest znacznie smaczniejszy – polecam!

Składniki:

  • 750 g obranych, ugotowanych ziemniaków
    1/3 dużego kalafiora (400 g)
    3 łyżki masła
    2 kopiaste łyżki bułki tartej
    1 łyżeczka papryki słodkiej mielonej
    ¼ łyżeczki papryki ostrej mielonej
    sól do smaku
Wystaw ocenę:

4.48 (149 ocen)

Zobacz również:

Bułki Dania główne Przystawki

Ziemniaki z kalafiorem w bułce tartej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Ziemniaki z kalafiorem w bułce tartej 1. Kalafior podzielić na różyczki i krótko obgotować (3 – 5 min) w lekko osolonej wodzie. Odcedzić i wystudzić.
    W garnku rozpuścić masło, wsypać obie papryki i smażyć 2 – 3 min. Następnie dodać bułkę tartą i krótko smażyć - do lekkiego zrumienienia.
  • Ziemniaki z kalafiorem w bułce tartej 2. Do garnka dołożyć pokrojone na nieduże kawałki ziemniaki oraz kalafior. Podgrzewać kilka min, delikatnie mieszając zawartość. Danie doprawić do smaku solą. Podawać na ciepło.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bułka tarta Kalafior Masło Papryka Ziemniaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować