Pałeczki w bułce tartej

5 (184 ocen)

Moje dzieci uwielbiają takie pałeczki

Składniki:

  • 1 kg podudzi z kurczaka
    2 jajka
    2 łyżeczki przyprawy do kurczaka
    łyżeczka czosnku granulowanego
    bułka tarta
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

5 (184 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pałeczki w bułce tartej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Podudzia myjemy i gotujemy z łyżką soli do miękkości. Jajka roztrzepujemy widelcem dodajemy przyprawę do kurczaka, czosnek granulowany i dokładnie mieszamy. Podudzia obtaczamy najpierw w jajku a następnie w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju na rumiano.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Udka z kurczaka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować