Bób w bułce tartej.

4.5 (147 ocen)

Lekko słodki, jednak ze swoim specyficznym aromatem bób nadaje tej potrawie ciekawy smak.

Składniki:

  • -0,5kg bobu (po ugotowaniu ),
    -bułka tarta,
    -margaryna,
    -przyprawa uniwersalna.
Wystaw ocenę:

4.5 (147 ocen)

Zobacz również:

Bułki Przystawki

Bób w bułce tartej. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierwszą czynnością jest zagotowanie wody i osolenie. Następnie wrzucamy bób do gotującej się wody i tak czekamy około 30 minut. Tym razem nie obieramy ze skórki. Roztapiamy pól kostki margaryny na patelni i wsypujemy bób. Delikatnie podsmażamy, po czym wsypujemy bułki i doprawiamy do smaku. Bułki dodajemy wedle upodobań.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bób Bułka tarta Margaryna

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować