Fasolka w bułce tartej

0 (0 ocen)

By urozmaicić trochę obiad robię czasami fasolkę w bułce tartej. Świetny dodatek a zwłaszcza, że można użyć mrożonej fasolki, kiedy nie mamy świeżej.

Składniki:

  • Na 2 porcje:
    - 300 g. fasolki szparagowej
    - 1 łyżeczka soli + szczypta soli
    - kilka kropel soku z cytryny
    - 2,5 łyżki masła
    - 3,5 łyżki bułki tartej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Bułki Sałatki

Fasolka w bułce tartej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolkę gotujemy w wodzie z łyżeczką soli i sokiem cytryny, tak długo aż będzie miękka. Przecedzić.
    W garnuszku roztopić masło ze szczyptą soli. Dodać bułkę tartą i chwilę smażyć. Przełożyć do fasolki i dobrze wymieszać.

Porady

Można użyć fasolki mrożonej.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bułka tarta Fasola

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować