Zeppole

  • wyświetlono: 557 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Włoskie pączusie z serka ricotta

ewuska2016
  • 4 porcje
  • 30min

Składniki

250 g ricotty
1/4 szklanki cukru
2 jajka
szczypta soli
2 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
kilka kropel ekstraktu waniliowego
1 szklanka przesianej mąki
cukier puder do posypania

Sposób przygotowania przepisu:

Zeppole

  • 1. Jajka wbij do miski i utrzyj mikserem. Następnie dodaj wszystkie suche składniki. Wymieszaj.
    Następnie zwiększ obroty i dodaj ser, oraz ekstrakt waniliowy. Dokładnie połącz.
    Za pomocą łyżki kładź ciasto na dobrze rozgrzany olej i smaż pączki z obu stron na złoty kolor.
    Ja do nakładania ciasta używam łyżki do lodów, wtedy pączusie wychodzą piękne, okrągłe.
    Pączki posyp cukrem pudrem.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

Tłusty CzwartekPączkikuchnia włoskawłochykarnawałpączusiepączusie serowepączki z ricottąwłoskie pączkirisottapączki z ricotty

Komentarze

Podobne przepisy

Ciasteczka z maszynki do mięsa

Dodane przez: lubieplacki

Ciastka kruche z maszynki do mięsa

Znalazłam ostatnio w piwnicy starą...

MINI PĄCZUSIE MAŚLANE

Dodane przez: Aga72

MINI PĄCZUSIE MAŚLANE

polecam są bardzo smaczne

jk

Dodane przez: Jola1977-1977

Ziemniaczane pączki z marmoladą

Tłusty czwartek tuż, tuż, a jak...

Donaty z piekarnika.

Dodane przez: Słodko Słodka

Donaty z piekarnika

W zeszłym roku piekłam odchudzone...

yums

Dodane przez: Habibi Chi

Zakręcone pączki Yum Yums

Yum Yums czyli pączki zakręcone....

Amoniaczki

Dodane przez: bielinka

Ciastka "Amoniaczki"

Proste, "zwykłe" ciastka, które...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE