Twarogowe cynamonki

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 4 osób

Pachnące cynamonem bułeczki

  • 15 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 250 g chudego twarogu
    1 jajko
    szczypta soli
    2 łyżki erytrolu
    50 ml oleju
    220 g mąki orkiszowej jasnej
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    1 jabłko
    Dodatkowo:
    cynamon i erytrol do obtoczenia bułeczek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Bułki Bułeczki drożdżowe

Twarogowe cynamonki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Twaróg przekładamy do miski, rozgniatamy widelcem. Dodajemy jajko, sól, erytrol oraz olej. Mieszamy.
    Następnie mąkę wraz z proszkiem do pieczenia i jeszcze raz mieszamy. Na koniec dodajemy obrane i pokrojone w kostkę jabłko. Wyrabiamy ciasto z którego formujemy bułeczki. Każdą bułeczkę obtaczamy w cynamonie wymieszanym z erytrolem.
    Pieczemy w 180 C przez ok. 20 minut.

Porady

Ertytrol można zamienić na inny słodzik np. cukier czy ksylitol , mąkę orkiszową na mąkę pszenną.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Twaróg Jabłka Cynamon Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować