Żeberka w sosie własnym z sokiem z ogórków kiszonych

0 (0 ocen)

  • 5 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Kto lubi żeberka ręka do góry, a jedliście może przygotowane na kwasie z ogórków kiszonych ? jeżeli nie to zapraszam do zapoznania się z przepisem

  • 5 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 600 g żeberek wieprzowych,
    0,5 łyżki soli czosnkowej,
    1 łyżka lubczyku suszonego,
    0,5 łyżki czosnku staropolskiego suszonego,
    1 łyżka oleju KUJAWSKI słonecznikowy,
    4,5 szklanki przegotowanej wody,
    1 szklanka soku z ogórków kiszonych,
    1,5 łyżki suszonych warzyw,
    5 ziaren ziela angielskiego,
    2 małe liście laurowe
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania mięsne

Żeberka w sosie własnym z sokiem z ogórków kiszonych - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • obiad 1. Żeberka podzielić na części dodać przyprawy i olej a następnie wszystko wmasować w mięso odstawić na 10 minut
  • obiad 2. Do podsmażonych żeberek wlać dwie szklanki wody i dusić pod przykryciem do czasu jej wyparowania, następnie po wyparowaniu dodać kolejne dwie i pół szklanki wody oraz szklankę soku z ogórków i również dusić do czasu wyparowaniu wody i soku aż zacznie robić się sos a mięso na żeberkach będzie miękkie
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Żeberka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Duszenie Obiad

Podobne przepisy

4.83 (185 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Żeberka duszone w gęstym sosie

To może cię zainteresować