Żeberka w sosie własnym

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Bardzo smaczne żeberka duszone w sosie własnym, pachnące przyprawami wraz z pieczarkami, tego dania nauczyła mnie mama i jestem jej bardzo wdzięczna bo żeberka są przepyszne idealne jako drugie danie.

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • kg żeberek
    4 ząbki czosnku
    1/2 pora
    2 pieczarki
    2 listki laurowe
    4 ziarna ziela angielskiego
    vegeta naturalna
    łyżeczka mąki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Żeberka w sosie własnym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żeberka myjemy i kroimy na małe porcje, przekładamy do garnka zalewamy odrobiną wody aż mięso puści swoje soki, dodajemy czosnek posiekany, pora pokrojonego oraz drobniutko pokrojone pieczarki, oraz ziele, listki laurowe oraz vegetę, podlewamy wodą aby mięso było zakryte i dusimy na małym ogniu pod przykryciem do miękkości mięsa.
  • 2. Na końcu gdy mięso będzie miękkie, mąkę mieszamy z odrobiną wody i zagęszczamy sos. Próbujemy w razie potrzeby doprawić.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Żeberka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Dla dzieci Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

4.83 (185 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Żeberka duszone w gęstym sosie

To może cię zainteresować