Żeberka w kapuście

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Nie wiem jak Wy, ale ja uwielbiam żeberka, a żeberka w kapuście, palce lizać. Delikatne, mięciutkie mięso z żeberek wieprzowych w kapuście na bazie grzybów i powideł.

  • 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 1kg żeberek wieprzowych
    • 1 opakowanie pomysł na żeberka z cebulą i natką pietruszki
    • 100 g grzybów suszonych
    • 1 kg kapusty kiszonej
    • 4 ziarna ziela angielskiego
    • 4 listki laurowe
    • 200 g powideł śliwkowych
    • Sól
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania mięsne

Żeberka w kapuście - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mięso 1. 1. Grzyby suszone zalewam gorącą wodą i odstawiam na godzinę.
    2. Żeberka myję, kroję w paski, doprawiam solą, pomysłem na żeberka z cebula i natką pietruszki. Mięso przekładam do woreczka od pieczenia, układam na blaszce i piekę w rozgrzanym piekarniku 45 minut w 180°C.
  • kapsuta 2. Kapustę kiszoną przelewam wodą, przekładam do garnka, dodaję wcześniej namoczone grzyby wraz z woda z moczenia, dodaję listek laurowy, ziele angielskie, powidła i gotuję około 30 minut.
  • danie 3. Kapustę po ugotowaniu układam w naczyniu razem z upieczonymi żeberkami.
    Danie gotowe.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Żeberka Kapusta

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować