Żeberka w kapuście kiszonej

3.14 (7 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Hit Przepis dnia
  • 20 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Piekielnie dobre żeberka w kapuście, niebanalne połączenie warzyw i przypraw sprawi, iż tak przygotowane żeberka zachwycą nas smakiem i staną się wytwornym daniem.

  • 20 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 1 kg żeberek wieprzowych
    • 800 g kapusty kiszonej
    • 1 duża cebula
    • 2 ząbki czosnku
    • 1 duża marchew
    • Olej do smażenia
    • 850 ml wody
    • 1 kostka rosołowa
    • 1 łyżeczka majeranku
    • 1 łyżeczka papryki słodkiej
    • 1/2 łyżeczki kminku
    • 3 ziarna ziela angielskiego
    • 2 listki laurowe
    • 1 łyżeczka pieprzu
    • 1 łyżeczka soli
Wystaw ocenę:

3.14 (7 ocen)

Zobacz również:

Dania mięsne

Żeberka w kapuście kiszonej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mięso 1. Żeberka myję, osuszam, kroję w paski. Doprawiam solą oraz pieprzem i podsmażam na rozgrzanym oleju ze wszystkich stron na złotobrązowy kolor, następnie podlewam wodą i gotuję do miękkości mięsa.
  • danie 2. Cebulę, czosnek obieram, drobno kroję i smażę na rozgrzanym oleju na drugiej patelni typu Wok. Do cebuli dodaję obraną i startą na tarce marchew.
    Kapustę przelewam zimną wodą, odciskam sok i kroję drobno, następnie przekładam do warzyw na patelnie.
    Warzywa podlewam wodą, dodaję kostkę rosołową, majeranek, paprykę słodką, pieprz, kminek, ziele angielskie, listki laurowe i gotuję.
    Przed podaniem mięso łączę z kapustą.
    Gotowe.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Żeberka

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować