Żeberka w słodkiej kapuście

4.44 (165 ocen)

  • Średni

Świetne danie na zimowe dni.

  • Średni

Składniki:

  • - żeberka wieprzowe: 1 kilogram
    - olej słonecznikowy do smażenia: 4 łyżki
    - bulion grzybowy: 2 szklanki
    - główka kapusty: 1 sztuka
    - cebula: 3 sztuki
    - czosnek ( ząbek): 4 ząbki
    - grzyby -kurki: 30 gramów
    - suszone borowiki: 30 gramów
    - podgrzybki: 30 gramów
    - miąsz z czterech pomidorów: 4 sztuki
    - masło: 1 łyżka
    - sól, pieprz, czosnek, ziele angielskie: 2 szczypty
    - przyprawa do bigosu: 1 sztuka
Wystaw ocenę:

4.44 (165 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Żeberka w słodkiej kapuście - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Umyte, oczyszczone i osuszone żeberka pokroić na małe kawałki, posypać solą, pieprzem i podsmażyć na oliwie z każdej strony. Rumiane żeberka zalać bulionem i poddusić, następnie dodać słodką kapustę pokrojoną w kostkę, przyprawę do bigosu i całość dusić około 20 minut. Grzyby leśne podsmażyć na oliwie i maśle, dodać cebule i czosnek. Po 15 minutach całośc dodać do żeberek z kapustą i gotować do miękkości mięsa. Następnie dodać pomidory, doprawić do smaku i podawać ze smażonymi ziemniakami lub ciemnym pieczywem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Grzyby Podgrzybki Żeberka Kapusta

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować