Żeberka miodowo-piwne

4.5 (144 ocen)

  • Dla 3 osób
  • Średni

Żeberka w bardzo pysznym słodko-chrupkim wydaniu. Uwielbiam....

  • Dla 3 osób
  • Średni

Składniki:

  • - Żeberka paski: 1 sztuka
    - miód: 1.5 łyżki
    - piwo: 100 mililitrów
    - olej: 2 łyżki
    - przyprawa delikat do mięs: 1 łyżeczka
    - Kamis grill klasyczny: 1 łyżeczka
    - cebula: 0.5 sztuki
Wystaw ocenę:

4.5 (144 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Piwa

Żeberka miodowo-piwne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żeberka myjemy i tniemy na mniejsze kawałki. Smarujemy je dokładnie mieszaniną oleju i przypraw i odstawiamy na około 2h. Naczynie do zapiekania podlewamy 50 ml piwa i na nim układamy wcześniej przygotowane żeberka. W miseczce rozrabiamy miód z pozostałymi 50 ml piwa, tak aby uzyskać jednolitą konsystencję. Żeberka smarujemy roztworem miodu i piwa i na to układamy po 2 krążki cebuli. Zapiekamy bez przykrycia około 1,5h w temperaturze 180-200 stopni .
  • 2. Zapraszam również na http://od-kuchni.blog.pl
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Miód Piwo Żeberka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować