Żeberka miodowo-musztardowe

3 (2 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pyszne żeberka miodowo-musztardowe w towarzystwie cebuli.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - żeberka extra
    - cebula
    - pieprz czarny i ziołowy, sól, czosnek granulowany, przyprawa do żeberek w miodzie
    - marynata: miód+musztarda+pieprz
Wystaw ocenę:

3 (2 ocen)

Zobacz również:

Dania mięsne

Żeberka miodowo-musztardowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żeberka extra dzielimy na porcje. Przyprawiamy pieprzem czarnym i ziołowym, solą, czosnkiem granulowanym i przyprawą do żeberek w miodzie. Odstawiamy na pewien czas. Następnie chwilę podsmażamy i przekładamy do gorącego bulionu z warzywami i gotujemy do miękkości mięsa.
    Przygotowujemy marynatę: miód + musztarda sarepska ostra + pieprz.
    Następnie wyciągamy żeberka z bulionu i dokładnie nacieramy marynatą. Na dno naczynia żaroodpornego wykładamy krążki cebuli, na to układamy żeberka i wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy do zarumienia żeberek.
    Żeberka są soczyste, chrupiące i słodkawo ostre (w zależności od propozycji miodu i musztardy).
    A z bulionu można zrobić sosik.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Żeberka Cebula Miód Musztarda

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować