Żeberka miodowo-musztardowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Żeberka extra dzielimy na porcje. Przyprawiamy pieprzem czarnym i ziołowym, solą, czosnkiem granulowanym i przyprawą do żeberek w miodzie. Odstawiamy na pewien czas. Następnie chwilę podsmażamy i przekładamy do gorącego bulionu z warzywami i gotujemy do miękkości mięsa.
Przygotowujemy marynatę: miód + musztarda sarepska ostra + pieprz.
Następnie wyciągamy żeberka z bulionu i dokładnie nacieramy marynatą. Na dno naczynia żaroodpornego wykładamy krążki cebuli, na to układamy żeberka i wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy do zarumienia żeberek.
Żeberka są soczyste, chrupiące i słodkawo ostre (w zależności od propozycji miodu i musztardy).
A z bulionu można zrobić sosik.
Komentarze