Żeberka miodowo-musztardowe

4.71 (243 ocen)

Pyszne, aromatyczne mięsko o słodko- kwaśnym, ale zdecydowanym smaku. Polecam!

Składniki:

  • 1 kg żeberek wieprzowych
    2 łyżki musztardy
    2 łyżki miodu naturalnego,płynnego
    1 łyżka keczupu
    2 ząbki czosnku
    3 łyżki oleju
    słodka, mielona papryka
    majeranek
    sól, pieprz







Wystaw ocenę:

4.71 (243 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Żeberka miodowo-musztardowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • żeberka 1. Żeberka przedziel między kośćmi, umyj i osusz. Natrzyj solą, pieprzem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem.
  • w marynacie 2. Zrób marynatę: do miseczki przełóż miód, musztardę, keczup i olej. Dodaj mieloną paprykę, majeranek i wszystko razem dokładnie wymieszaj. Marynatą posmaruj żeberka, przykryj folią spożywczą i wstaw do lodówki na min.4 godz.
  • gotowe 3. Następnie żeberka przełóż do naczynia żaroodpornego i zapiekaj pod przykryciem ok.70-90 minut w 180 st. W trakcie pieczenia mięso polewaj marynatą. Podawaj z pieczonymi ziemniakami lub pieczywem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Miód Musztarda Żeberka Ketchup

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować