Miodowo-musztardowe żeberka

5 (160 ocen)

Pyszne, soczyste żeberka marynowane w miodzie i musztardzie

Składniki:

  • - 1 kg żeberek wieprzowych
    - 1 łyżka miodu
    - 1 łyżka sosu worchester
    - 2 łyżki musztardy ( ulubionej)
Wystaw ocenę:

5 (160 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Miodowo-musztardowe żeberka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żeberka myjemy, osuszamy i przekładamy do miski. Z pozostałych składników poprzez dokładne ich wymieszanie sporządzamy marynatę, którą dokładnie nacieramy mięso. Na miskę nakładamy folię spożywczą i wkładamy na kilka godzin do lodówki. ( ja włożyłam na całą noc). Po tym czasie przekładamy na blachę , przykrywamy folią aluminiową i pieczemy przez 45 min w temp 180C ( piekarnik góra-dół) a potem zdejmujemy folię i dopiekamy na złoty kolor.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Miód Musztarda Żeberka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować