ŻEBERKA DUSZONE WE WŁASNYM SOSIE Z WARZYWAMI

4.5 (169 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Przepis pochodzi od mojej babci, najprostszy do wykonania, a bardzo smaczny

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 70 dag żeberek ekstra mięsnych
    3 marchewki
    1 pietruszka
    słodka papryka mielona
    3 szklanki bulionu warzywnego
    sól, pieprz
    listek laurowy
    2 ziela ang
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (169 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Żeberka duszone we własnym sosie z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pasek żeberek kroimy na kawałki po dwie kostki każdy. Oprószamy sola, pieprzem, słodką papryką, obsmażamy na rumiano na oleju. W garnuszku zagotowujemy bulion, dokładamy pokrojone, obrane wcześniej marchewki i pietruszkę. Wrzucamy listek laurowy i ziele ang. Dusimy na wolnym ogniu ok godziny. Sos możemy zagęścić mąką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Marchewka Pietruszka Wieprzowina Żeberka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

4.83 (185 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Żeberka duszone w gęstym sosie

To może cię zainteresować