Kapusta kiszona z grzybami i orzechami włoskimi z kminkowym posmakiem

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Kapusta kiszona z grzybami i orzechami włoskimi z kminkowym posmakiem. Smaczne danie wigilijne i nie tylko.

  • 40 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 g kapusty kiszonej
    100 g suszonych grzybów -podgrzybków
    1/3 szklanki średnio pokruszonych orzechów włoskich
    1 cebula
    oliwa do zeszklenia cebuli
    1 łyżka mąki
    1 łyżka masła
    Przyprawy:
    szczypta kminku
    liść laurowy
    3 ziarna ziela laurowego
    3 ziarna pieprzu
    sól
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Kapusta kiszona z grzybami i orzechami włoskimi z kminkowym posmakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Suszone grzyby zalać gorącą wodą. Grzyby powinny moczyć się przynajmniej godzinę.
    Orzechy obrać z łupin i lekko pokruszyć.
    Cebule posiekać i zeszklić na rumiano na oliwie.

    Kapustę kiszoną lekko odcisnąć z wody i umieścić w garnku.
    Do kapusty wlać około szklankę wody, dodać liść laurowy, kminek, ziele angielskie i pieprz, przykryć i gotować kapustę na małym ogniu do miękkości.
    W trakcie gotowania kapusty dodać suszone grzyby, pokrojone na mniejsze kawałki.

    Pod koniec gotowania do kapusty z grzybami dodać zeszklona na oliwie cebule i średnio pokruszone orzechy włoskie. Na koniec dodać zasmażkę z mąki i masła. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta kiszona Grzyby Kapusta Orzechy

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować