Kapusta kiszona z grzybami i orzechami włoskimi z kminkowym posmakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Suszone grzyby zalać gorącą wodą. Grzyby powinny moczyć się przynajmniej godzinę.
Orzechy obrać z łupin i lekko pokruszyć.
Cebule posiekać i zeszklić na rumiano na oliwie.
Kapustę kiszoną lekko odcisnąć z wody i umieścić w garnku.
Do kapusty wlać około szklankę wody, dodać liść laurowy, kminek, ziele angielskie i pieprz, przykryć i gotować kapustę na małym ogniu do miękkości.
W trakcie gotowania kapusty dodać suszone grzyby, pokrojone na mniejsze kawałki.
Pod koniec gotowania do kapusty z grzybami dodać zeszklona na oliwie cebule i średnio pokruszone orzechy włoskie. Na koniec dodać zasmażkę z mąki i masła. Smacznego!
Komentarze