Duszona kapusta kiszona z pieczarkami

4.36 (163 ocen)

  • 45 min

Idealna kapusta do mięsa mielonego, żeberek oraz smażonej ryby. Pycha, polecam!

  • 45 min

Składniki:

  • 30 dag kapusty kiszonej
    20 dag pieczarek
    1 cebula
    1 ząbek czosnku
    1 łyżeczka masła
    1 ziele angielskie
    3 ziarenka pieprzu
    1 liść laurowy
    świeżo zmielony pieprz
    ostra i słodka papryka
    sól
Wystaw ocenę:

4.36 (163 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Kapusta kiszona

Duszona kapusta kiszona z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • przygotowanie pieczarek 1. Kapustę kiszoną poszatkuj. Włóż do garnka zalej szklanką wody, dodaj ziele angielskie, liść laurowy i ziarenka pieprzu. Gotuj na wolnym ogniu, pod przykryciem, od czasu do czasu mieszając.Pieczarki oczyść, pokrój w plasterki, Cebulę obierz, pokrój w kostkę. Na patelni roztop masło, podsmaż cebulę, dodaj pieczarki. Wszystko podsmaż, doprawiając świeżo zmielonym pieprzem, odrobiną soli, oraz ostrą i słodką papryką.
  • Smacznego! 2. Podsmażone pieczarki wraz z cebulą dodać do kapusty, jak również przeciśnięty przez praskę czosnek, wymieszać. Gotować do miękkości kapusty od czasu do czasu mieszając.

Porady

Jeżeli woda z kapusty na wyparowała a kapusta nie jest miękka należy dolać odrobinę w czasie gotowania.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta kiszona Kapusta Pieczarki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wigilia Post Duszenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować