Z malinami, białą czekoladą i miętą.

4.45 (147 ocen)

Pierogi zaskakują swym wyjątkowym smakiem. Słodycz z odrobiną nutą orzeźwienia.

Składniki:

  • Ciasto:
    35 dag mąki
    3 łyżeczki kakao
    ajko
    sól
    1/2 szkl. wody

    Farsz:
    tabliczka białej czekolady
    gałązka świeżej mięty
    250 g malin
Wystaw ocenę:

4.45 (147 ocen)

Zobacz również:

Desery Pierogi

Z malinami, białą czekoladą i miętą. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z mąki , jajka , soli , kakao i wody wyrabiamy jędrne ciasto. Wałkujemy i wykrawamy szklanką krążki.
  • 2. Białą czekoladę siekamy na drobne kawałeczki. Maliny pukamy w zimnej wodzie, miętę siekamy dość drobno.
  • 3. Na środek każdego krążka ciasta nakładamy posiekaną czekoladę, miętę i 2-4 maliny, zlepiamy.
  • 4. Ulepione pierogi gotujemy w gotującej się wodzie ok 5-7 minut.
    Wykładamy na talerz i ozdabiamy śmietaną.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Walentynki Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować