Sernik z białą czekoladą i malinami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Masło przełóż do rondelka i rozpuść,ostudź. Przełóż do herbatników i wymieszaj. Tortownicę wyłóż herbatnikami i przełóż do lodówki na 30 minut.
2.Żelatynę rozpuść we wrzącej wodzie i odstaw na bok by przestygła.
Czekoladę połam na mniejsze kawałki i rozpuść, odstaw na bok.
Serek,cukier,skórkę z cytryny przełóż do miski i ubij mikserem,do połączenia składników. Do sera dodaj żelatynę i rozpuszczoną czekoladę.Wymieszaj.
3.Kremówkę ubij. Dodaj do masy serowej i delikatnie wymieszaj. Na koniec dodaj maliny i przemieszaj. Masę wyłóż na wcześniej przygotowany,wyrównaj. Ciasto wstaw do lodówki na kilka godzin. Przed podaniem na wierzch ciasta wyłóż maliny.
Porady
Wierzch ciasta można dodatkowo udekorować malinami
Komentarze