SERNIK Z BIAŁĄ CZEKOLADĄ I MALINAMI

4.45 (173 ocen)

  • 1 godz. 10 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Niesamowicie kremowy i delikatny.
Połączenie białej czekolady z malinami to jedno z najlepszych połączeń jakie znam.
Koniecznie spróbujcie!

  • 1 godz. 10 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • SPÓD:
    * herbatniki - 200 g
    * masło roztopione - 50 g

    MASA SEROWA:
    * twaróg 3 x mielony - 400 g
    * śmietana 36% - 1/4 szkl
    * biała czekolada - 120 g
    * wanilia - 1 laska ( lub ekstrakt z ziaren wanilii )
    * drobny cukier - ok. 120 g
    * jajko - 2 szt
    * świeże maliny
Wystaw ocenę:

4.45 (173 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Serniki

Sernik z białą czekoladą i malinami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

    SPÓD:
    Herbatniki zmiksować z roztopionym masłem, wylepić tortownicę wyłożoną papierem, wstawiać na 30 minut do lodówki.

    MASA SEROWA:

    Wszystkie składniki muszą być w temperaturze pokojowej.

    Śmietanę podgrzewamy, dodajemy posiekaną czekoladę, rozpuszczamy, zostawiamy do wystudzenia.

    Ser biały ucieramy wanilią, cukrem i jajkami na gładką masę ( nie za długo! ).

    Dodajemy białą czekoladę, mieszamy do połączeni składników i wylewamy na kruchy spód.

    Układamy maliny i wkładamy do nagrzanego na 160C piekarnika ( bez trmoobiegu ).

    Pieczmy ok. 60 minut, studzimy w piekarniku.

    Chłodzimy w lodówce przez noc.

    Smacznego!

Porady

Sernik możemy dodatkowo oblać polewą z białej czekolady. Po sezonie malinowym śmiało można dodać inne ulubione owoce.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować