Wiosenna jajeczna sałatka z makrelą, rzodkiewką i szczypiorkiem

4.49 (162 ocen)

  • 60 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Kolorowa sałatka z delikatną wędzoną rybą, która idealnie komponuje się z ostrą czerwoną cebulą, jajkami, żółtym serem, pachnącym szczypiorkiem i chrupiącą rzodkiewką.

  • 60 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 300g obranej z ości makreli
    1 czerwona cebula
    7 jajek
    300g żółtego sera
    10 rzodkiewek
    1 pęczek szczypiorku
    4 łyżki majonezu
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.49 (162 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Ryba

Wiosenna jajeczna sałatka z makrelą, rzodkiewką i szczypiorkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Wiosenna jajeczna sałatka z makrelą, rzodkiewką i szczypiorkiem 1. Makrelę podzielić na mniejsze części, a cebulę drobno posiekać.
  • 2. Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać i rozdzielić żółtko od białka. Białko drobno pokroić, a żółtko rozgnieść widelcem.
  • 3. Żółty ser pokroić w małą kostkę, rzodkiewki w plasterki, a szczypiorek drobno posiekać.
  • 4. Sałatkę układać warstwami: Żółtka, sól, pieprz, cebula, ryba, 2 łyżki majonezu, żółty ser, białka, sól, pieprz, 2 łyżki majonezu, rzodkiewka i szczypiorek.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makrela Ryby Sałata

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować