Pasta jajeczna z makrelą, rzodkiewką i serem feta

3 (1 ocen)

  • 15 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Taką pastę przygotujemy w kilka minut. Jest idealna na kanapki jak i do podjadania prosto z miseczki. Polecam na wielkanocny stół. Z chrupiącą rzodkiewką i serem feta jest wyśmienita!

  • 15 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 jajka
    1 mała wędzona makrela
    1 pęczek rzodkiewek
    2 łyżki majonezu
    100 g sera feta
    Pieprz świeżo mielony
Wystaw ocenę:

3 (1 ocen)

Zobacz również:

Ryba Jajko Dodatki Pasty Pasta jajeczna

Pasta jajeczna z makrelą, rzodkiewką i serem feta - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo. Obieramy ze skorupek, bardzo drobno siekamy. Ser feta rozcieramy widelcem na gładką pastę. Makrelę dzielimy na małe kawałeczki. Rzodkiewkę myjemy i ścieramy na tarce o średnich oczkach. Wszystkie składniki łączymy ze sobą. Dodajemy majonez i świeżo mielony pieprz. Nie solimy, ponieważ ser jest dość słony.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Makrela Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować