Wielkanocne Brownie

2.5 (2 ocen)

  • 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Pyszne, proste i urocze ciasto :)

  • 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki:
    1,5 tabliczki czekolady 85 % kakao
    3 jajka
    80 gramów masła
    2 łyżki kakao
    200 gramów mąki pszennej
    Szczypta soli
    Łyżka cukru kokosowego
    Esencja waniliowa
    6-7 sztuk większych jajeczek czekoladowych
    Kilkanaście jajeczek czekoladowych w kolorowych skorupkach
Wystaw ocenę:

2.5 (2 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Brownie

Wielkanocne brownie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W garnku podgrzewam masło razem z pokruszoną czekoladą, dodaję szczyptę soli, gdy wszystkie składniki się rozpuszczą i połączą, zestawiam z kuchenki i studzę.
    W misce ucieram jajka z cukrem i wanilią, delikatnie dolewam masę czekoladową, a na końcu przesiewam mąkę.
    Blaszkę do pieczenia wykładam papierem, przelewam brownie i piekę je 20 minut w 175 stopniach -polecam termoobieg.
    W międzyczasie kroję jajeczka na połówki, część zostawiam w całości. Brownie wyjmuję z piekarnika i połowę skłodkości układam na wierzchu, lekko je wciskam w ciasto. Piekę ciasto jeszcze przez 5-7 minut.
    Gdy Brownie ostygnie dekoruję je resztą wielkanocnych jajeczek.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować