Babka brownie

  • wyświetlono: 301 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Bardzo smaczna, wilgotna, puszysta babka, choć ciasto jest dość ciężkie.W smaku mocno kakaowa o smaku brownie. Nie potrzebna jest jej już polewa. Świetnie smakuje do kubka mleka :)

Bez nazwy-2
  • 16 porcje
  • 40min
  • Łatwy

Składniki

3 duże jajka
250 g cukru
100 g gorzkiej czekolady rozpuszczonej
150 ml gorącej wody
1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej
100 ml oleju
200 ml jogurtu
2 płaskie łyżeczki sody
1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
sól
250 g mąki pszennej
25 g kakao

Sposób przygotowania przepisu:

Babka brownie

  • 1. Do miski wbić całe jajka, wsypać cukier, ubić na jasną, puszystą i gęstą masę. Wlać rozpuszczoną i ostudzoną czekoladę oraz kawę rozpuszczoną w gorącej wodzie i lekko ostudzoną, krótko zmiksować.
  • 2. Dodać olej, jogurt, sodę, proszek do pieczenia, wsypać sól, mąkę i kakao. zmiksować na jednolite ciasto. Wylać do formy wyłożonej papierem do pieczenia o wymiarach x11 cm, wyrównać. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180C, piec ok. 45- 50 minut do suchego patyczka. Wyjąć z formy na kratkę, ostudzić.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

czekoladaWielkanocbabkakakaobrownie

Komentarze

Podobne przepisy

Brownie kokosowe

Dodane przez: Di bloguje

Brownie kokosowe

Brownie jest naprawdę pyszne, wilgotne...

Brownie z sosem malinowym

Dodane przez: Kaja140

Brownie

Ciasto czekoladowe- Brownie

Jaglane brownie

Dodane przez: aga3103

Jaglane brownie

Kasza jaglana jest bardzo zdrowa,...

serniko brownie

Dodane przez: ula243

Serniko-brownie

Ten serniko brownie jest troche...

Dyniowe brownie

Dodane przez: joanna30

Brownie dyniowe

Wspaniałe, czekoladowe ciasto z...

Brownie cukiniowe

Dodane przez: slodkokwasnakuchnia

Brownie cukiniowe

Zapraszam na zdrowszą odmianę popularnego...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE