Mocno czekoladowe brownie - wegańskie i bez fasoli

5 (1 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 50 min
  • Dla 4 osób
  • Średni

Dzień dobry. Dziś chciałam się z Wami podzielić moim ulubionym przepisem na wegańskie brownie! 🌱💕 To pyszne i zdrowe połączenie, które zawsze poprawia mi nastrój. Jest mocno czekoladowe oraz bez fasoli 🍫🌿 Spróbujcie tego przepisu i dajcie mi znać, co myślicie! 💚

  • 50 min
  • Dla 4 osób
  • Średni

Składniki:

  • 200 g margaryny roślinnej
    30 g czarnego kakao
    50 g brązowego kakao
    150 g mąki pszennej
    1 łyżka mielonego lnu
    200 ml aquafaby
    100 g cukru pudru
    100 gram czekolady
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Brownie

Mocno czekoladowe brownie - wegańskie i bez fasoli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W kąpieli wodnej rozpuścić margarynę razem z czekoladą. Lekko przestudzić i dodać kakao i mąką. Dobrze wymieszać, masa będzie gęsta. Aquafabę ubić na sztywną pianę, pod koniec dodając do niej cukier. Gdy piana będzie już sztywna a cały cukier się rozpuści, zmniejszyć obroty miksera i dodać po łyżce masy czekoladowej. Gotową masę przelać do tortownicy i piec w 160 stopniach przez 30 minut.

Porady

Zamiast czarnego kakao moża użyć zwykłego. Jeżeli aquafaba ma zbyt wodnistą strukturę, można ją odparować poprzez gotowanie. Przed ubiciem należy ją dobrze odparować.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Aquafaba Czekolada Kakao

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować