REKLAMA
Jeśli szukacie przepisu na brownie idealne- wilgotne i intensywnie czekoladowe, ten z pewnością jest dla Was :) Dodatek daktyli sprawia, że ciasto jest cięższe i zyskuje na wartościach odżywczych. Polecam serdecznie ten przepis, ciasto smakuje rewelacyjnie!
(średnia 5 z 3 głosów)
Przygotowanie domowych babeczek wcale nie jest trudne i czasochłonne (nie wymaga nawet użycia miksera), a smakują one o wiele lepiej niż gotowce z papierka. W dodatku pieczenie ich wspólnie z Dziećmi sprawia wiele radości. Moje babeczki są w wersji bezglutenowej, jednak spokojnie można przygotować je w wersji klasycznej, na mące pszennej, dając jej tyle ile wychodzi razem z proporcji mieszanki mąk, czyli 250 g :)
Kiedy dowiedziałam się o chorobie i konieczności przejścia na dietę bezglutenową do końca życia, byłam lekko przerażona i zdenerwowana. Myślałam, że będę musiała cały swój jadłospis wywracać do góry nogami. Nic bardziej mylnego. Wystarczy trochę pokombinować i na prawdę nie trzeba rezygnować z pysznych potraw i deserów. Dowodem jest to ciasto, smakiem niemal identyczne niż popularne brownie. Serdecznie polecam osobom na diecie bezglutenowej i nie tylko. Nikt nie poczuje różnicy :)
Dziecinnie prosta i błyskawiczna w przygotowaniu babka czekoladowa, która nie zawiera glutenu. Idealna na poczęstunek do filiżanki popołudniowej kawy lub herbaty.
Dziś zapraszam Was na pyszne ciasto Zygzak. Składa się ono z cieniutkiego jasnego biszkoptu, masy czekoladowej z kawałkami herbatników, która nadaje ciastu ładny wygląd, oraz z kremu budyniowego. Ciasto rozpływa się w ustach, jest łatwe i na prawdę wspaniałe.
Komentarze