Wątróbka drobiowa z cebulą i pieczarkami

4.4 (197 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Smacznie przyrządzona wątróbka.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • wątróbka drobiowa 700 g,
    pieczarki 250 g,
    cebula 2 szt,
    sól,
    pieprz,
    mąka,
    posiekana natka pietruszki,
    olej do smażenia,
Wystaw ocenę:

4.4 (197 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Wątróbka

Wątróbka drobiowa z cebulą i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę obrać i posiekać, pieczarki pokroić na plasterki, wątróbkę oczyścić, pokroić na mniejsze kawałki i obtoczyć w mące. Na patelni, na oleju podsmażyć najpierw cebulę, następnie dodać pieczarki i smażyć do miękkości pieczarek. Na drugiej patelni, na oleju podsmażyć wątróbkę. W połowie smażenia dodać cebulę i pieczarki i smażyć razem. Pod koniec smażenia doprawić do smaku solą i pieprzem. Przed podaniem wątróbkę posypać posiekaną natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieczarki Wątróbka drobiowa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować